in

Huurovereenkomst

Een zakenman ontmoet een prachtige vrouw en gaat ermee akkoord om met haar de middag door te brengen voor 500 euro. Voordat hij weggaat, verteld hij haar dat hij op dat moment geen geld bij zich heeft, maar hij zou er zeker voor zorgen dat zijn secretaresse een cheque zou uitschrijven en het naar haar op zou sturen met als onderwerp; “Huurovereenkomst.”

Op weg naar kantoor heeft hij spijt van zijn beslissing en vond dat het hele incidentje de prijs helemaal niet waard was. Hij zorgde er dus voor dat zijn secretaresse haar een cheque zou sturen van 250 euro met de volgende bijgevoegde brief:

Geachte mevrouw,

In deze envelop zult u het bedrag van 250 euro aantreffen voor de huur van het appartement. Ik stuur u niet het afgeproken bedrag, want toen ik het pand huurde was ik onder de indruk dat:

het nooit in gebruik geweest was;
dat er genoeg verwarming was;
dat het klein genoeg was waar ik me lekker en op mijn gemak kon voelen.

Maar helaas, ik ontdekte dat het al eerder in gebruik geweest was, dat er weinig verwarming was, en dat het voor mijn doen ook veel te groot was.

De vrouw ontving de brief en stuurde het direct terug zonder nog een blik waardig te geven met de volgende brief:

Geachte meneer,

Ten eerste, ik kan niet begrijpen hoe u kunt verwachten dat zo’n prachtig appartement voor zo’n lange tijd buiten gebruik kan blijven. Wat de verwarming betreft, daar is er zat van, u moet alleen weten hoe u het aan moet zetten.
En ook wat de ruimte betreft, daar is het appartement inderdaad van gemiddelde grootte, maar als u niet genoeg meubilair heeft om het te vullen, geef dan alstublieft niet mij de schuld.

Wordt wc pot zitten de nieuwste Olympische sport?

Naar een concert