in ,

Mannen let op! Leef langer door huishoudelijke taken te verrichten

Het is geen grap van een of andere gefrustreerde vrouw wiens man niets doet in het huishouden en die ze vervolgens aan het poetsen wil krijgen. Nee, er is heus onderzoek naar gedaan door de Health Research Institute van McMaster University en Hamilton Health Sciences.

De kans op vroegtijdig overlijden wordt met 28 procent kleiner zodra je minimaal 30 minuten aan huishoudelijke activiteit per dag doet. Daar komt nog bij dat de kans op hart problemen ook met 20 procent afneemt. “Als men gedurende zeven jaar minimaal 150 minuten per week actief is, neemt het sterftecijfer met acht procent af,” zegt onderzoeker Dr. Scott Lear tegenover Men’s Health. Dit baseert hij op het bestuderen van ruim 130.000 mensen uit 17 landen.

Het is algemeen bekend dat het sowieso gezonder voor je is om te bewegen. En dan kan dit een uitkomst zijn voor mensen die geen tijd hebben (of geen zin) om naar de sportschool te gaan. Ook fijn voor de vrouwen, die kunnen nu lekker dit artikel erbij pakken en zeggen: “Schat, je wil toch nooit naar de sportschool? Er is toch een oplossing om gezond te blijven, lees maar eens.” Of diezelfde man zit ‘s avonds alsnog in de sportschool of hij helpt mee in het huishouden

Dus mannen, hup een emmer en sop ebrij en aan de slag!

What do you think?

0 points
Stem Tegenstem

Written by Harry d'n Dekker

Oprichter en eigenaar van Funflits.

JeBroer heeft weer een nieuwe track uitgebracht, Marathon

De 100 beste viral video’s van 2017 nummer 100-76